ĆWICZENIE NR 60: WSTAW BRAKUJĄCE SŁÓWKO

Ponieważ przez pewien czas nie dodawaliśmy żadnych ćwiczeń (oprócz tych w serii #słówkotygodnia) teraz trochę to nadrabiamy i dziś dodajemy kolejne 🙂 W tym tygodniu znów wstawiamy brakujące słówko. Chcielibyście zobaczyć jakies konkretne ćwiczenie? Dajcie znać, może uda nam się je wrzucić. Przechodzimy do zadania! Dziś teksty pochodzą ze strony UWV.

* * *

tekst 1

goede – regels – problemen – bezwaar – contactpersoon – situatie – ons – uitkering

Denkt u dat mediation een …………. oplossing is in uw situatie? Laat …………. dat dan weten. Bel daarvoor met uw …………. van Bezwaar en Beroep. Wij bespreken met u of mediation in uw …………. zinvol is. Niet alle …………. zijn namelijk geschikt om met mediation op te lossen. De gewone wettelijke …………. blijven wel gelden. U kunt dus bijvoorbeeld niet meer …………. krijgen door mediation dan bij de gewone behandeling van het …………. mogelijk zou zijn.

tekst 2

zelf – aanvullende – uren – minder – bijna – maandloon – aantal – meer

Soms kunt u uw WW-uitkering …………. stopzetten. Dit kan als u bij een werkgever 87,5% of minder van het WW-…………. verdient. Ook moet u dan …………. hetzelfde aantal uren werken als het …………. uren waarop uw WW gebaseerd is. U mag meer of hetzelfde aantal …………. werken, of maximaal 5 uren …………. . Lees hierover …………. op Ik wil mijn …………. WW-uitkering stopzetten.

tekst 3

samen – plan – kosten – werk – plan – overeenkomst – alleen -adviseur

U kunt …………. met een arbeidsdeskundige of een …………. werk een re-integratiebedrijf kiezen. Dit kan …………. een re-integratiebedrijf zijn, waarmee UWV een …………. heeft. Samen met de re-integratiedeskundige stelt u een …………. op hoe u weer …………. gaat vinden. Als wij uw …………. goedkeuren, dan kunt u daar meteen mee beginnen. UWV betaalt de …………. van het re-integratiebedrijf.

* * *

Zyczymy Wam powodzenia 🙂

TEAM LEKCJA HOLENDERSKIEGO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.