CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM: GRAP-JAS 10

Dziś mamy dla Was wpis z uśmiechem czyli kolejne dowcipy po niderlandzku. Czy Was bawi holenderski humor? Rozumiecie ich dowcipy? Są one dla Was zabawne?

My przyznajemy się bez bicia, że różnie z tym bywa… ale w większości przypadków są one dla nas zabawne 🙂

Uwaga! dziś mamy dla Was krótkie (bardzo krótkie) dowcipy, ale bardzo ciężkie – nie każdy lubi ten rodzaj żartów :/

* * *

 1. Leven met obesitas is best wel zwaar.
 2. Heeft een brandweerman ook recht op een rookvrije werkplek?
 3. Hoe laat een man zien dat hij dus écht wel aan de toekomst denkt? Hij koopt 2 kratjes bier in plaats van 1.
 4. Spreuk op een w.c. deur.. Wie hier trekt heeft thuis een vrouw die het verrekt.
 5. Nieuwe slogan van de Hema: “Nu 3 BH’s voor 10 Euro! Daarvoor laat u ze toch niet hangen?”
 6. Mijn vrouw is nogal jaloers: onlangs keek ze in mijn agenda en vroeg wie Juli was.
 7. Zebras zijn eigenlijk paarden die ontsnapt zijn uit de gevangenis
 8. Opschrift op de deur van een reisbureau: Doe ons een plezier en ga weg…
  I na koniec 2 dłuższe:
  * * *
  Er was eens een huurmoordenaar. Hij was erg goed in zijn werk, maar hij kostte €10.000 per kogel. Op een dag zat hij in de kroeg, komt er een man naar hem toe. “Hè, ben jij de huurmoordenaar die €10.000 per kogel kost!?”. – “Ja, wat moet je.” De man vraagt: “Ik wil eerst weten, wat als je mist?”. De huurmoordenaar kreeg ineens een serieus gezicht en zei: “Ik mis nooit.” “Mooi,” Antwoord de man, “dus ik ben er achter gekomen dat mijn vrouw een affaire heeft met mijn beste vriend. Ik wil dat je hem in zijn pik schiet en haar in d’r kop, €20.000 dus. Ze zitten in het hotel twee straten verderop, tweede verdieping. Kom, we gaan gelijk.” Ze komen aan bij de parkeerplaats van het hotel. “Kijk, dat is hun kamer, als je op die bus gaat staan moet je goed zicht hebben.” De huurmoordenaar klimt op de bus en kijkt door het vizier van zijn geweer. De huurmoordenaar neemt flink zijn tijd en de man zegt: “Hè, waarom duurt het zo lang?” Waarop de huurmoordenaar antwoord: “Wacht, ik denk dat ik je €10000 kan besparen.”.
  * * *
  Een man komt bij het Arbeidsbureau te Den Haag en ziet daar een kaart waarop een assistent voor een gynaecoloog wordt gevraagd. Hij is geïnteresseerd en wil meer weten. “Kun je me meer details geven over deze vacature?” vraagt hij aan de man achter de balie. De medewerker van het Arbeidsbureau zoekt in zijn dossiers en antwoord: “Uuuh… even kijken, hier is het. Oke, het werk bestaat eruit de dames gereed te maken voor onderzoek door de gynaecoloog. Dat houdt in: helpen met uitkleden, op de rug leggen en even opfrissen. Dan scheerschuim aanbrengen, het schaamhaar afscheren en alles even inwrijven met verzachtende olie,zodat ze gereed zijn voor behandeling door de gynaecoloog.Het jaarsalaris is €60.000,= maar ik ben bang dat u naar Groningen zult moeten.” “Oh, is daar de vacature?” “Nee, die is in Bergen op Zoom maar in Groningen kunt u achter aansluiten in de rij!”
  * * *
  Pozdrawiamy i tradycyjnie zachęcamy do nauki niderlandzkiego 🙂 również w ten nie klasyczny sposób!
  TEAM LEKCJA HOELNDERSKIEGO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.