CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM: GRAP-JAS 5

Dziś mamy dla Was kolejne wpis związany z czytaniem ze zrozumieniem. Mam nadzieje, że dajecie radę i po przeczytaniu dowcipu po niderlandzku śmiejecie się za pierwszym razem. Jeśli (jeszcze) nie – na spokojnie! – przyjdzie i na to czas 🙂 Systematycznie trenujcie język holenderski, powtarzajcie najbardziej potrzebne (w danym moemncie) słówka i zwracajcie baczną uwagę na otaczający Was świat!

* * *

Piet had een nieuwe baan bij een banketbakker. Maar al snel ontdekte de bakker dat Piet veel van de gebakjes uit de winkel zat te snoepen. Toen hij Piet daar op aansprak, antwoordde deze: “Maar dat hadden we toch ook afgesproken…. twee maanden proeftijd!”

* * *

2 studenten discussiëren over wat nu het snelste fenomeen op aarde is, zegt de eerste: Bliksem is het snelste op aarde, het begint 12 km boven ons en slaat binnen een seconde in. Zegt de tweede: Stroom is het snelste, ik druk hier op een knopje en het licht gaat 12 km verder aan. Een dronken man zit mee te luisteren en zegt: Nee jongens, diarree is het snelste op aarde. Ik had er laatst last van, ik rende als de bliksem naar de wc, drukte op het lichtknopje, maar nog voordat het licht aan was zat ik er al helemaal onder.

* * *

Hubert maakt voor de eerste keer in zijn leven een zeereis mee. Na een paar uur begint hij zich misselijk te voelen en algauw hangt hij over de reling. Een bezorgde steward vraagt hem of hij het middageten in de kajuit mag serveren. ‘O neen, zegt Hubert, bespaar u de moeite. U gooit het beter meteen overboord!’

* * *

Een vis moet 4 maal zwemmen. Eerst in de zee, dan in de pan ,vervolgens in de maag om te eindigen in de wc-pot.

* * *

Een man kwam thuis met twee grote emmers koemest voor de tuin, die hij had Gehaald bij een boer uit de buurt. “Waar is dat voor,” vroeg zijn zoontje Van zes. “Voor de aardbeien,” zei de man. Het zoontje staarde hem aan en zei Toen: “Ik heb ze liever met slagroom, mag dat ook?”

* * *

Moeder: Ik had drie stukken taart in de kelder gelegd en nu ligt er maar een meer. Hoe kan dat? Jantje: Wel, het was er zo verschrikkelijk donker dat ik dat stuk niet heb zien liggen.

* * *

Een buschauffeur van een touringcar is onderweg met een bus vol oudere dames, als hij na een kwartier op zijn schouder wordt getikt, waarna hem door een van de dames een handje pinda’s wordt aangeboden. Na een bedankje peuzelt hij deze op. Na weer een kwartier staat er een andere dame achter hem met een handje pinda’s. Dit gaat door tot hij acht keer een handje pinda’s in ontvangst heeft genomen, en opgepeuzeld. Bij de negende dame vraagt hij: “waarom eten jullie de pinda’s niet zelf op?” Waarop de dame zegt dat dat niet kan in verband met hun tanden. Vraagt de buschauffeur: ” waarom kopen jullie ze dan.” Waarop de dame antwoordt: “we vinden de chocolade er omheen zo lekker.”

* * *

Pozdrawiamy

TEAM LEKCJA HOLENDERSKIEGO

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *